lördag 11 februari 2017

Mellon 2017 Del 2

Ikväll är det dags för Malmö Arena och Melodifestivalen, hörde i morse på Nyhetsmorgon att Mariette och Benjamin Ingrosso är favoriter - det återstå att se om jag håller med.

Men Benjamin brukar vara bra, gillar hans låtar som han tidigare har släppt.
Men måste ju även hålla lite på Roger Pontare med då han numera är Bjuråkersbo, där jag är både född och uppvuxen.

Kvällens startfält är:

Mariette - Million Years
2015 kom Mariette trea i finalen med låten "Don´t Stop Beliveing", Nu är Mariette tillbaka med ett nytt sound. Låten "A Million Years" har hon skrivit själv. Hon utlovar högt tempo och mycket pop.

Roger Pontare - Himmel och Hav
Veteranen Roger Pontare är tillbaka på Mello-scenen efter 11 år. Låten " Himmel och Hav" är ett stort symfoniskt arrangemang med tänkvärd text som påminner oss om att vara rädda om naturen.

Etzia - Up
Etzia ville egentligen bli advokat, men ångrade sig och satsade på musiken. Nu jobbar hon för orgnisationen Femtastic som kämpar för jämställdhet inom musikbranschen. I kväll gör hon mellodebut med låten "Up".

Allyawan - Vart Har Du Varit
Hiphop-artisten Allywan är bland annat känd från musikprogrammet Lyckliga Gatan i TV4. Nu står han på Melodifestivalens scen för första gången. Från scenen i Malmö arena bjuder han på sin kärleksfulla hiphop-dänga "Vart Har Du Varit"

Dismissed - Hearts Align
Med "Hearts Align" hoppas rockbandet Dismissed på att väcka en del frågor kring normer och förtryck. Gruppen har beskrivits som lite galen och består av Tor Höglund, Johan Carlsson, Freddie Van Eijsden och Douglas Woodbridge.

Lisa Ajax - I Don´t Giva A
2014 vann Lisa Ajax Idol, endast 16 år gammal. Förra året debuterade hon i Melodifestivalen och gick direkt till final, där hon kom på sjunde plats. Kanske kan bidraget "I Don´t Give A" ta henne ända upp till toppen i år?

Benjamin Ingrosso - Good Lovin
Det har gått 10 år sedan vinsten i Lilla Melodifestivalen. Nu är det upp till bevis för Benjamin Ingrosso om han även kan ta hem segern i stora Melodifestivalen. Bidraget "Good Lovin" handlar om hur svårt det kan vara att komma över en kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar